A Wolters Kluwer lesz a házigazdája a 2019-es Global Legal Hackathonnak a budapesti helyszínen

Szerző:
Dátum: november 28, 2018 9:40 de.
Kategória:

A jogi szakmai innováció élénkítésének egyik éllovasa, a Wolters Kluwer lesz a házigazdája a Hackathon helyszíneinek, valamint világszerte csapattagokat, mentorokat és tréninget biztosít a Hackathon résztvevői számára.

2018. november 28. – A Wolters Kluwer Hungary lesz a 2019-es Global Legal Hackathon házigazdája Budapesten; a Wolters Kluwer számos egyéb európai és egyesült államokbeli helyszínen is otthont ad a rendezvénynek. A Global Legal Hackathon első fordulója, amely világszerte február 22-24. között zajlik, arra biztatja a jogi világ innovátorait, hogy dinamikusan és decentralizált módon dolgozzanak a jogi ágazatot érintő lehetőségeken és kihívásokon.

A Global Legal Hackathon célja, hogy a jogi ágazat és a joggyakorlat fejlesztését, a jogi szolgáltatásokhoz való hozzáférést elősegítse és ennek érdekében összehozza az ügyvédi irodák, vállalatok, non-profit szervezetek, egyetemek, és technológiai innovátorok képviselőit. 2018-ban a Global Legal Hackathon 6 kontinensen, 40 városban és 22 országban több mint 5000 résztvevőt számlált, és ezáltal minden idők legnagyobb jogi technológiai innovációs eseményévé vált.

A Hackathon-helyszíneken számtalan csoport – amelynek tagjai közül többen most először fognak együtt dolgozni – tölti majd együtt a hétvégét, hogy olyan technológiai megoldásokat alkosson és fejlesszen, amely a jogi szolgáltatások gyakorlatát, üzleti modelljét és eredményeit befolyásolni tudja. A „nyílt platform” filozófia mentén a #GLH2019 mindenki számára nyitott, a résztvevők számára költségmentes.

Budapesten a Wolters Kluwer a Budafoki úti székhelyén ad otthont a rendezvénynek. Bármely háttérrel rendelkező és bármely ágazatból érkező résztvevő csatlakozhat a Hackathonhoz, elsősorban  jogászok, de bármilyen műszaki, gazdasági területről érkező egyetemi hallgatók, programozók, valamint ügyvédi irodák partnerei és ügyvédei, vállalati jogtanácsosok, IT-szakemberek, vállalkozók, jogi szolgáltatók, jogász szakemberek is. Az esemény helyszíne a Wolters Kluwer Hungary Kft. irodája (1117 Budapest, Budafoki út 187–189., A épület, III. emelet), időpontja 2019. február 22–24., információ Varga Katalintól kérhető a katalin.varga@wolterskluwer.com e-mail címen.

„Izgatottan nézünk a megtisztelő feladat elébe, hogy a #GLH2019 globális szponzoraként, valamint a helyi forduló szervezőjeként vezető szerepet tölthetünk be a jogász közösségben, és hogy részesei lehetünk a világban zajló jogi folyamatok, a világban jelen lévő rendszerek és technológiák továbbfejlesztését célzó globális mozgalomban” –  mondta Kézdi Katalin, a Wolters Kluwer Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

A #GLH2019 intenzív, 51 órás innovációs sprinttel veszi kezdetét a Hackathon-hétvégén (február 22–24.), amikor is emberek ezrei dolgoznak majd csapatokba szervezve azért, hogy a jogalkalmazás és a jogi szolgáltatásokhoz való hozzáférés fejlesztését szolgáló technológiai megoldásokat találjanak. Az innovációs sprintek győztesei továbbjutnak a – virtuális részvétellel zajló – globális elődöntőbe, majd az utolsó fordulóba. A díjátadó gálára májusban kerül sor, a jogi ágazat prominens vezetőiből álló bíráló testület közreműködésével.

Amellett, hogy a #GLH2019 egyes helyszíneinek házigazdája, a Wolters Kluwer az esemény globális szponzora is. A felkészüléshez ingyenes webináriumokat kínál a sikeres innovációs folyamatokról a Global Legal Hackathon minden résztvevője számára.

Mindemellett a Wolters Kluwer a „Global Legal Industry Challenge” támogatója is, amely a jogi technológiák megújítóinak figyelmét azokra a speciális kihívásokra tereli és összpontosítja, amelyekkel a vállalatok jogi osztályai és az ügyvédi irodák szembesülnek.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a Wolters Kluwer elkötelezett ezen globális jogi technológiai innovációs mozgalom mellett” – mondta David Fischer, a Global Legal Hackathon társalapítója, az Integra Ledger ügyvezető igazgatója. „Izgatottan várjuk, hogy 2019-ben tovább építsük a #GLH2018 óriási sikerét, még több ország, város, résztvevő és technológiai partner bevonásával” – mondta Fischer.

Ha többet szeretne megtudni a Global Legal Hackathonon való részvételről, látogasson el a globallegalhackathon.com oldalra. Azzal kapcsolatosan, hogy hogyan csatlakozhat a Global Legal Hackathonhoz a budapesti helyszínen, a katalin.varga@wolterskluwer.com e-mail címen, vagy a https://hackathon.wolterskluwer.hu/ oldalon érdeklődhet.

A Wolters Kluwer világszinten vezető szerepet tölt be a jogi szakma számára készített innovatív megoldások terén, amelyek segítik ügyfeleit a kockázatkezelésben, valamint abban, hogy produktívabbak legyenek, és saját ügyfeleiknek értékesebb szolgáltatást nyújthassanak. Az üzletág aktívan együttműködik más technológiai vállatokkal és tech-start-upokkal annak érdekében, hogy a fejlett technológiai megoldásokat gyorsan beépítse termékeibe és szolgáltatásiba, és minél gyorsabban nyújthassa azokat az ügyfeleinek.

 

A Wolters Kluwerről

A Wolters Kluwer világszinten vezető szerepet tölt be az egészségügy, az adózási és pénzügyi szakemberek, a kockázatkezelési és a jogi szektor számára nyújtott szakmai információk és tartalmak, szoftvermegoldások és szolgáltatások piacán. Nap mint nap segítünk ügyfeleinknek kritikus döntéseik meghozatalában azáltal, hogy olyan szakértői megoldásokat kínálunk számukra, melyek ötvözik az elmélyült szakmai ismereteket a specifikus technológiával és szolgáltatásokkal.

A Wolters Kluwer éves árbevétele 2017-ben 4,4 milliárd euro volt. A vállalatcsoport több mint 170 országban szolgál ki ügyfeleket, több mint 40 országban működik, és világszerte több mint 19 000 főt foglalkoztat. A vállalat központja a hollandiai Alphen aan den Rijn. Ha többet szeretne megtudni a vállalat szervezetéről és az általunk kínált megoldásokról, látogasson el a www.wolterskluwer.com oldalra, kövessen bennünket a Twitteren, a Facebookon, a LinkedInen és a YouTubeon.

A Wolters Kluwer Legal Regulatory divíziója, amely ügyfeleit világszerte szakértői információs megoldásokkal, szoftverekkel és szolgáltatásokkal látja el a jog, az üzlet és a szabályozásnak való megfelelés területén.

 

Médiakapcsolat:

Varga Katalin
Wolters Kluwer Hungary Kft.
+36 1 4645 502
katalin.varga@wolterskluwer.com