A mentorálásról

Kérés a mentorok felé:

  • Kérjük, legyen elérhető a résztvevők számára a hackathon teljes ideje alatt. A csapatok alapvetően a helyszínen és/vagy a Cadence mobil alkalmazáson keresztül fogják felvenni a kapcsolatot a mentorokkal. A csapatok mentorálása nem non-stop, 24 órás feladat, azonban kérjük, hogy időről időre ellenőrizze a mobil alkalmazást, hogy érkezett-e kérdés, megkeresés és – tekintettel a hackathon szoros határidejére – időben reagáljon.
  • Azzal segítse, támogassa a csapatot, amit biztosan tud. Amelyről nem vagy nem elég információval rendelkezik, azt nyugodtan jelezze a csapatnak. Jobb ezt a csapat tudomására hozni, minthogy nem biztos vagy akár téves információ alapján dolgozzanak, vagy esetleg ennek hatására eltérjenek az optimális iránytól.
    Például inkább terelje a csapatokat egy megbízható online forrásra, weboldalra, vagy esetleg más mentorhoz, mint hogy megválaszolja részleteiben a kérdésüket. Hadd nézzenek ők utána, főleg, ha Ön nem biztos a válaszban.
  • Ne váljon csapattaggá! Ön NEM hackathon résztvevő. Könnyű elcsábulni, és leütni pár sor kódot vagy megírni egy-két bekezdést valamely csapat weboldalára, azonban nem ez az elvárás a mentorok felé. Direktben hozzájárulni, részt venni a csapat munkájában tevékenyen nem mentori feladat.
  • Ossza meg a feltett kérdéseket és az azokra adott válaszokat. Az a cél, hogy a lehetőségekhez képest minden csapat tanulni tudjon a felvetésekből, a válaszokból. Erre kiváló lehetőséget biztosít a Cadence alkalmazás élő feed-je, amelyből ezáltal minden csapat értesülhet a kérdés-válaszokról, a keringő információkról.