Hackathon

Magyarországi forduló – 2019. február 22-24. – 6 kontinens – 54 óra – 1 cél.

Mikor érdemes regisztrálnod?

Ha van egy jó ötleted, és úgy érzed, van piaci létjogosultsága: GYERE ÉS SZERVEZZ MAGAD KÖRÉ CSAPATOT!

Ha van egy jó ötleted és csapatod isGYERTEK ÉS VALÓSÍTSÁTOK MEG SAJÁT ÖTLETETEKET!

Ha érdekel a verseny itt a helyed!

Minden csapatban kell üzleti, jogi, fejlesztői, designeri tudás az ötlet mellé: GYERE ÉS CSATLAKOZZ VALAMELYIK CSAPATHOZ!

Részletes program itt elérhető >>>

Az ötlet

A rendelkezésre álló idő alatt olyan megoldást alkotni, ami forradalmasítja a jogi területet. Mind egyénileg, mind pedig csapatban a résztvevők bármilyen ötleten dolgozhatnak, amely kapcsolódik a kiírásban szereplő területekhez.

Hogy is néz ki a verseny valójában?

A verseny előestéjén, pénteken meghallgatjuk az ötleteket, illetve ekkor alakulnak meg a versenyben résztvevő végleges csapatok. Ezután akár már indulhat is a verseny!

 • Az ötletek megvalósítása

A tényleges munka péntek estétől vasárnap délutánig tart. A szervező napközben biztosítja a helyet és az ellátást, azonban a csapatok dönthetnek úgy is, hogy dolgoznak tovább, egy általuk meghatározott helyszínen akár éjszaka is.

Vasárnap délután eljön az idő, amikor 5 percben kell prezentálni a zsűrinek a végeredményt, akik minden kérdéseket tehetnek fel a bemutatóhoz kapcsolódóan. Itt kell eladni a portékánkat igazából, ezért íme egy hasznos oldal, ahol megtudhatod hogyan prezentáljunk sikeresen.

 • Álljon elő végül egy MVP!

A végső cél egy MVP (Minimum Viable Product) – azaz minimálisan működőképes termék, mely a legszükségesebb funkciókkal és dizájnnal bír annak érdekében, hogy a prezentálásával fel lehessen mérni a piaci reakciókat – megalkotása a rendezvény ideje alatt.

Mire érdemes odafigyelni?

A verseny során ki kell dolgozni az ötlet teljes

 • üzleti hátterét,
 • kitérni az ügyfélkör és a piaci helyzet feltárására is, illetve
 • a technikai megvalósítás tervezését.

Üzleti tervezés során minden olyan elemre kell gondolni, mely befolyásolhatja a tervezett szolgáltatás sikerét. Például:

 • a vállalkozás piaci helyzete, piaci elemzése,
 • érdekelt ügyfélkör igényeinek felmérése,
 • ügyfelek elérése – marketing csatornák
 • a szolgáltatás felületének kialakítása (dizájn)– ügyféligények, kiszolgálás

Míg az üzleti tervezés zajlik, már át lehet gondolni a specifikációt, és kiválasztani a platformot, melyen megvalósulhat az elképzelés.

Légy hatékony!

Ahhoz, hogy a csapat időben végezzen és a prezentáció a zsűri előtt informatív, hatékony és lehengerlő legyen, álljon itt néhány tanács, amire már az elejétől kell figyelni:

 • Definiáljátok a csapatszerepeket! Legyen egy vezető, aki koordinál, és legyen, aki figyeli az időt, visszatereli a csapatot a mederbe, illetve bontsátok le ki min dolgozik.
 • Minden résztvevő legyen tisztában az egyes ütemekhez meghatározott és a végső határidővel.
 • Legyen ütemterv, hogy minden cél megvalósulhasson a verseny végére.
 • Vegyétek igénybe a mentorok segítségét, akik végig segítik a munkát. Beszéljetek velük, kérdezzetek!

Fontos!

A mentoroknak nem feladata konkrét segítségnyújtás a programozásban, illetve az üzleti terv létrehozásában.  Csak és kizárólag szaktudásukkal segíthetik a csapatok munkáját, figyelmeztethetnek az esetleges üzleti és szakmai csapdákra és felhívhatják a figyelmet arra, ha esetleg az alkotás tévútra vezetne, vagy lényegtelen apróságokra térne ki.

Figyelj az időre!

Lényeges folyamatosan figyelemmel kísérni, hogy a saját csapatunk által meghatározott ütemterv az elképzelések szerint alakul-e. Amennyiben megakadtunk valahol, vagy esetleg csúszik a projekt érdemes újból mentori segítséget kérni a problémák feloldására.

Amikor elérkezett az idő a végső simításokhoz meg kell feleltetnünk az eredeti elvárásoknak a megszületett MVP-t. Amennyiben változott idő közben a specifikáció, érdemes lekövetni azt az üzleti modellben és a piackutatásban visszacsatolni arra az okra, amiért így döntöttünk. Ez nem probléma, de érdemes megemlíteni a prezentációban, hogy milyen körülmény alapján döntöttünk a változtatás mellet, és kiemelni, hogy milyen piaci hatásokra számítunk ennek okán.

Eredményes Hackathont Mindenkinek!

A Szervezők