Az ötlet

A csapatok bármilyen ötleten dolgozhatnak, amely kapcsolódik a kiírásban szereplő területekhez.

Például egy céges csapat esetén lehet teljesen saját, belső ötlet is, például a szerződéskészítés folyamata, szerződésmenedzsment vagy nemzetközi cégen belüli jogtanácsosi együttműködés, szerződésalkotás.

Ügyvédi iroda esetén például jobb információmegosztás, szerződésmenedzsment, ügyfélszolgálat vagy akár ügyfélkiszolgálás.

Bármilyen ötlet felmerülhet, a lényeg, hogy a csapat a hackathon végére egy működő prototípust állítson elő és mutasson be a zsűrinek. Nem szabad, hogy a csapat túl sok energiát fektessen az ötlet kitalálásába és megalkotásába, mert a hackathon célja a közös fejlesztés, együttműködés és tanulás.

A hackathon két fő csapásiránya:

  • Private Benefit (Magánszféra) – Business & Practice of law – azt fedi le, ahogy egy ügyvédi iroda vagy cégen belüli jogi szervezet működik, magában foglalja az ügyfeleknek nyújtott jogi tanácsadást, jogi dokumentumok készítését, szövegezését, tervezetek készítését, megszövegezést, az ügyfelek képviseletét a hatóságokkal szemben, valamint magának az irodának a működtetését, belső folyamatszervezését, munkamegosztását, ügyféladatok kezelését pl. CRM rendszerben, dokumentumok feldolgozását, tárolását, menedzsmentjét stb.
  • Public benefit (Közszféra) – Good government, Legal Systems & A2J (Access To Justice) – a közjó szolgálata, a jó kormányzás, jogrendszerek és feldolgozásuk, hatályosítás, hozzáférés a joghoz, a jogszabályokhoz, a jogi dokumentumokhoz, a jogérvényesítés lehetősége.