Részvevőkből csapat

Ez egy igazi hackaton!

Az az elvárás, hogy a csapatok alkalmazásokat, prototípusokat, valamint prezentációs anyagokat dolgoznak ki az ötlet megmagyarázására, bevezetésére és bemutatására. Ennek megfelelően a csapaton belüli szerepek sokfélék lesznek: ügyvéd, alkalmazásfejlesztő, grafikus, üzletember.

Ha már van egy csapat…

Jöhetnek már szervezett csapatok egy adott cégen, szervezeten belülről, de jöhetnek több szervezetből összeállt csapatok is.

Célszerű már a rendezvény előtt csapatokat létrehozni annak biztosítása érdekében, hogy rendelkezzenek a szükséges készségekkel ahhoz, hogy egy jogi technikai alkalmazást és a hozzá kapcsolódó bemutató anyagok jöhessenek létre, de minden csapatnak készen kell állnia az egyes résztvevők befogadására az esemény első napján.

A cél az, hogy a versenyben való részvétel ösztönözni fogja a gondolkodás és a tapasztalat sokszínűségét, valamint azokat a résztvevőket is, akik nem tudtak csatlakozni egy csapathoz a hétvége kezdete előtt.

A csapatoknak úgy kell megérkezniük az eseményre, hogy nem kezdték meg a fejlesztést, bár előzetesen megvitatták az ötleteket, vagy megállapodtak egy ötletben, és felvették a csapattagokat.

60 másodperces pitchtalk

Ha valakinek nincsen csapata, de van egy magvalósítandó ötlete, és szeretne csapatot toborozni az ötlete köré, akkor 60 másodperces pitchtalk keretében bemutathatja az elképzelését ezzel buzdítva a résztvevőket a csapatához történő csatlakozásra.

Csatlakozás egy csapathoz

A résztvevők helyben vagy távolról is részt vehetnek egy csapatban. Abban az esetben, ha egy résztvevő a hétvégét megelőzően nem csatlakozik a csapathoz, a résztvevő péntek estig csatlakozhat a csapathoz a pitchtalk befejezése után.

Csapatösszetétel

A csapatoknak kötelező minimum három résztvevőből állnia, míg a javasolt maximum hat fő. Tíz fő az abszolút maximum csapatlétszám.

Csapatok

Hogyan határozzák meg a csapatok, hogy mely témákat kívánják kezelni?

Általánosságban elmondható, hogy a csapatok szabadon képesek saját elképzelésüket. Ez azt jelenti, hogy a csoportoknak meg kell állapodniuk az egyes részvevők (csapattagok) szerepét illetően a hatékonyság érdekében.